Teacher Training

Базово 200 ч обучение
Ащанга йога 200 ч
Модулно обучение

Нашето разбиране и мисия се опира на традицията. Повече от 15 години посвещаваме работата си на изучаването на Ащанга йога като философия, техники, методика и приложението на всичко това на практика. Практикуващите и учителите, които идват да се обучават при нас избират нашите курсове, защото усещат, че в знанията им има огромна дупка. Обичайното обучение често не върши работа, защото съвременните научни знания са откъснати от философията и практиката на йога. 

Ние стоим встрани от глобалното опошляване на йога, което ограбва всеки, потърсил йога като средство за здраве, баланс и/или щастие. Стремим се към чисти знания и отношения, а не към  повърхностна привидност, защото вярваме, че целта на йога е да сме честни първо със себе си, защото иначе ще заблуждаваме всички.

Именно затова ние почитаме традициите и традиционните методи, но оставаме отворени и гъвкави за всичко, което би ни помогнало да помагаме и ние повече, по-добре, по-ефективно.

Преподаваме с много разбиране, страст и смиреност. Стремим се да Ви помогнем да изградите тези неща и у Вас.

Пожелаваме Ви ги от все сърце!

Обучение на учители

Yoga Alliance International

5 star-rated Teacher Training School in Bulgaria

Подробна програма

Курсoвете  за йога учители  на Ащанга Йога България предоставят уникална програма за съответните нива учители и комбинират историята и философските учения на йога с фундаменталните компоненти на асана, анатомията и кинезиологията.   

 

Гъвкав формат

Всички курсове могат да бъдат взети модул по модул като сами избирате кога да учите и с какво темпо. Създадохме нашите курсове с цел лесно надграждане на знанията, за да имате много свобода в процеса на Вашето учене. 

Учебни материали

Учебните материали включват транскриптите на всички уроци, ръководства, темплейти за практики и много друго. С красив дизайн и лесни за следване, предоставяме Ви ги напълно безплатно.

20 години опит

Провеждаме курсове за йога учители от 2007 г, а Ирина Бъчварова преподава приложна анатомия и физиология на инструктори по света от 2001 г.  Опитът й включва приложна кинезиология, йога терапия, телесна механика на танца,  йога и др.

Какво казват някои от бившите ни ученици

One of World's Best

Богато съдържание

Макар съдържанието на курсовете да е максимално подробно, поднасянето му е интерактивно и персонализирано, като подтиква към един по-пълноценен подход, който да развие както личната Ви практика, така и уменията Ви да преподавате. Нашата програма ще Ви помогне:

 да задълбочите познанията си за асана (включително постановка, ползи и контра-индикации);

да разберете принципите на анатомията, биомеханиката и кинезиологията;

да изследвате науката и изкуството да съставяте йога-практики (sequencing);

да научите методиката на преподаване в Ащанга йога (включително логика зад подредбата на сериите и прогресия във времето);

да добиете практически умения да обяснявате постановката на асана и да наблюдавате за изпълнението й;

да добиете умения за наблюдение телата на учениците си и да забелязвате модели на движение и компенсации;

да добиете знания как да работите с тези модели;

да култивирате свой собствен глас като учител;

да добиете увереност като преподавате;

да добиете по-задълбочени познания за философските концепции в йога и тяхното практическо приложение;

да научите санскритските имена на асаните, както и базови познания за санскрит;

да научите виняса крама за всяка изучавана асана и условията за изпълнение;

и много друго.

Разгледай

Базово 200 ч обучение
Ащанга йога 200 ч
Модулно обучение

Често задавани въпроси

Основната разлика е, че присъственият курс има начало и край, с предвартелно определени дати за провеждане на занятията. Ако изберете да учите модул по модул, сами избирате кога и кой модул да вземете (макар че Ви препоръчване някакъв порядък в ученето, все пак). Освен това, когато учите модул по модул, сами поемате отговорност да следите за дати за провеждане на практикуми и да планирате присъствието си в тях. Макар да е много удобно от гледна точка на време и финанси, ученето модул по модул Ви ограбва по отношение на общност и изграждане на взаимоотношения с учителя, както и нови приятелства, които се развиват по време на присъствения курс. Иначе в съдържанието няма разлика.

Онлайн практикумът означава, че ще изискваме от Вас да записвате включените в обучението Ви дрилове, упражнения и практики, както и такива, в които преподавате. Ако изберете практиката Ви да е онлайн, ще трябва да ни предоставите този материал, за да можем да Ви подкрепяме и помагаме да развивате уменията си като практикуващ и като учител.

Да, разбира се. Препоръчваме Ви именно това. Ще трябва да следите графика ни и да се включите, когато имаме запланувани практически занимания с текущата група обучаващи се учители или да си запазите време само за Вас. 

Добър въпрос. Не можем да гарантираме събирането на група – все пак нищо насила не става. Ето защо създадохме обучение модул по модул, за да можете да започнете да учите дори да няма събрана група. Ако вече сте взели някои модули и искате да се включите в група, която започва нов курс, ще Ви приспаднем каквото сте заплатили до момента, за да продължите заедно с групата. По същия начин, ако сте платили депозит за присъствен курс, но той не се проведе, ще Ви дадем достъп до два от необходимите модули по избор, за да започнете да учите. 

Всеки модул е като самостоятелен курс на определена тематика. Можете да вземете който и да е модул от интерес, любопитство или защото в момента Ви е необходим. Ако нямате опит като учител обаче, препоръчваме определен порядък, в който да се учат нещата, защото ще Ви е трудно да интегрирате всичко научено ей-така. Ако сте взели всички модули от интерес, и в рамките на 2 години пожелаете да ставате учител, ще Ви допуснем до присъствените часове срещу минимално допълнително заплащане.

Всеки курс включва задължителни модули, като някои се дублират, разбира се. Ако сте карали базисния курс, но искате да продължите за Ащанга учител, ще надградите само с модулите, които не сте изучавали.

При завършване на базисния курс 200 ч, ще получите сертификат за хата йога учител 200 ч, а при завършване на Ащанга йога курса 200 ч, ще получите сертификат за Ащанга йога учител 200 ч Начална серия

Разгледай

Базово 200 ч обучение
Ащанга йога 200 ч
Модулно обучение
З

За повече информация и въпроси, моля свържете се с нас