Elementor – Landing Page #1072 Teacher Training – ashtanga yoga bulgaria online

Обучение на йога учители

Мечтаете да преподавате йога и да споделяте опита си с другите?

Обучение, на което може да се доверите

Нашата философия и мисия се опира на традицията. Ние вече повече от 15 години посвещаваме работата си на изучаването на Ащанга йога като философия, техники, методика и приложението на всичко това на практика. Йога практикуващите и йога учителите, които идват да се обучават при нас избират нашите курсове, защото усещат, че в знанията им има огромна дупка. Обичайното обучение често не върши работа, защото съвременните научни знания са откъснати от философията и практиката на йога. Самата практика също често е криворазбрана под влиянието на глобалната комерсиализация на йога.

Повърхностните подходи обаче рано или късно се пропукват, дори ако временно изглежда, че вършат работа. Обучението при нас няма да Ви спести нищо и ще Ви потопи в традицията на Ащанга йога такава, каквато е и винаги е била като ежедневна практика, начин на развитие и начин на живот.

Ние стоим встрани от глобалното опошляване на йога, което ограбва всеки, потърсил йога като средство за здраве, баланс и/или щастие. Стремим се към чисти знания и отношения, а не към лъскави заглавия и повърхностна привидност. В края на краищата, целта на йога е да сме честни първо със себе си, защото иначе ще заблуждаваме всички.

Именно затова ние почитаме традициите и традиционните методи, но оставаме отворени и гъвкави за всичко, което би ни помогнало да помагаме и ние повече, по-добре, по-ефективно.

Преподаваме с много разбиране, страст и смиреност. Стремим се да Ви помогнем да изградите тези неща и у Вас.

Пожелаваме Ви ги от все сърце!

Защо Ащанга Йога България?

Иновативна програма

Програмата ни за 200 ч ниво йога учители уникално комбинира историята и философските учения на йога с фундаменталните компоненти на асана, анатомията и кинезиологията. Макар съдържанието да е максимално подробно, поднасянето му е интерактивно и персонализирано, като подтиква към един по-пълноценен подход, който да развие както личнта Ви практика, така и уменията Ви да преподавате. Нашата програма ще Ви помогне:

>> да задълбочите познанията си за асана (включително постановка, ползи и контра-индикации);
>> да разберете принципите на анатомията, биомеханиката и кинезиологията;
>> да изследвате науката и изкуството да съставяте йога-практики (sequencing);
>> да научите методиката на преподаване в Ащанга йога (включително логика зад подредбата на сериите и прогресия във времето);
>> да добиете практически умения да обяснявате постановката на асана и да наблюдавате за изпълнението й;
>> да добиете умения за наблюдение телата на учениците си и да забелязвате модели на движение и компенсации;
>> да добиете знания как да работите с тези модели;
>> да култивирате свой собствен глас като учител;
>> да добиете увереност като преподавате;
>> да добиете по-задълбочени познания за философските концепции в йога и тяхното практическо приложение;
>> да научите санскритските имена на асаните, както и базови познания за санскрит;
>> да научите виняса крама за всяка изучавана асана и условията за изпълнение;
и много друго.

Изисквания:
мин. 6-12 месеца консистентна йога практика (за базовия курс)
мин. 2 години ежедневна Ащанга йога практика (за Ащанга йога учител)
навършени 16 години

Какво ще получите

Удобство и гъвкавост

Модулната програма на обучение Ви дава възможност сами да изберете как и кога да учите.

Подробни учебни материали

За всеки курс ще получите много учебни материали, които да Ви помогнат да се справите.

Аудио и видео уроци

Богато съдържание от видео и аудио уроци за самоподготовка.

ДВА НАЧИНА ДА УЧИТЕ
Изберете този, който Ви е по-удобен

Често задавани въпроси

Основната разлика е, че присъственият курс има начало и край, с предвартелно определени дати за провеждане на занятията. Ако изберете да учите модул по модул, сами избирате кога и кой модул да вземете (макар че Ви препоръчване някакъв порядък в ученето, все пак). Освен това, когато учите модул по модул, сами поемате отговорност да следите за дати за провеждане на практикуми и да планирате присъствието си в тях. макар да е много удобно от гледна точка на време и финанси, ученето модул по модул Ви ограбва по отношение на общност и изграждане на нови приятелства, които се развиват по време на прсъствения курс.

Онлайн практикумът означава, че ще изискваме от Вас да записвате включените в обучението Ви дрилове, упражнения и практики, както и такива, в които преподавате. Ако изберете практиката Ви да е онлайн, ще трябва да ни предоставите този материал, за да можем да Ви подкрепяме и помагаме да развивате уменията си като практикуващ и като учител.

Да, разбира се. Препоръчваме Ви именно това. Ще трябва да следите графика ни и да се включите, когато имаме запланувани практически занимания с текущата група обучаващи се учители или да си запазите време само за Вас. 

Добър въпрос. Не можем да гарантираме събирането на група – все пак нищо насила не става. Ето защо създадохме обучение модул по модул, за да можете да започнете да учите дори да няма събрана група. Ако вече сте взели някои модули и искате да се включите в група, която започва нов курс, ще Ви приспаднем каквото сте заплатили до момента, за да продължите заедно с групата. По същия начин, ако сте платили депозит за присъствен курс, но той не се проведе, ще Ви дадем достъп до два от необходимите модули по избор, за да започнете да учите. 

Всеки модул е като самостоятелен курс на определена тематика. Можете да вземете който и да е модул от интерес, любопитство или защото в момента Ви е необходим. Ако нямате опит като учител обаче, препоръчваме определен порядък, в който да се учат нещата, защото ще Ви е трудно да интегрирате всичко научено ей-така. Ако сте взели всички модули от интерес, и в рамките на 2 години пожелаете да ставате учител, ще Ви допуснем до присъствените часове срещу минимално допълнително заплащане.

Не намерихте отговор на Вашия въпрос? Свържете се с нас