About us

Здравейте!

Ащанга Йога България е единственото акредитирано и регистрирно към Yoga Alliance International училище по йога, предлагащо обучение на йога учители 200 ч и 500 ч, както и разнообразие от курсове за продължаващо обучение (CEC). Обучаваме йога учители от 2007 г като влагаме много старание да предлагаме най-съвременните, автентични и задълбочени знания в областта на йога науката.

Учители

Ирина Бъчварова е практикува Ащанга йога от 2003 г и преподава от 2005 г. Неин първо учител е Дейвид Свенсън, който запалва любовта на Ирина към Ащанга йога и с когото тя учи за Ащанга йога учител по-късно. Ирина открива първото си йога студио в родния си град Русе, където и досега практикуват и преподават нейни ученици. През 2007 г Ирина основава Българска Ащанга Йога Академия, която през 2019 г преименува на Ащанга Йога България. Школата на Ирина е акредитирана към Yoga Alliance International за обучение на йога учители 200 и 500 ч. Самата Ирина е регистриран учител към Yoga Allinace (RYT 500). Ирина е учила няколко години с Манджу Джойс, с когото изкарва и курсове по йога терапия, както и курсове за Ащанга преподавател Начална и Втора серия. Днес Ирина продължава да се развива и да учи с настоящия си дългогодишен учител Дейвид Робсън, с когото също изкарва курсове по асистиране и преподаване. Основаната от Ирина Ащанга Йога България продължава да обучава учители по йога, като Ирина постоянно обновява и допълва с нови знания предлаганите курсове и програми за обучение.

Ирина е считана за "майстор-учител" от своите ученици, заради задълбочените си познания в областта на  науката за движенията и психосоматиката.  През 2019 г Ирина завършва и курс по Приложна кинезиология, а през 2020 - Йога терапия в традициите на Кришнамачаря, които допълват страстта на Ирина към функционалността на йога и стремежите й да направи Ащанга йога приложима и безопасна за всеки. Днес Ирина живее и преподава в гр. Пловдив. Практикува всеки ден, а любими моменти са дългите разходки с кучето й Шала.